Om Packsize

Styrelse och Verkställande Direktör

Ett foto av Packsizes huvudkontor med personalen framför byggnaden.

Clint Peterson

Clint är verkställande delägare på Peterson Partners. Peterson Partners är ett oberoende investmentbolag med säte i Salt Lake City, med tillgångar inom venturekapital, riskkapital och sökning. Under Clints ledning har företaget vuxit till över 1,4 miljarder USD i förvaltade tillgångar, 30 medarbetare och över 100 portföljbolag.

Innan han kom till Peterson Partners var Clint högste chef på TowerBrook Capital Partners i New York, ett investmentbolag med cirka 8 miljarder dollar i förvaltade tillgångar. Innan Clint började arbeta på TowerBrook var han anställd på Soros Private Equity i London. Clint har suttit i över 30 styrelser i växande företag, där han coachar och ger råd till högpresterande ledningsgrupper. Clint har en kandidatexamen i internationella relationer från Stanford University och en MBA från Harvard Business School.

David Lockwood

David Lockwood började som VD på Packsize 2024, med över tre decenniers erfarenhet från näringslivet, den akademiska världen och offentlig förvaltning. Från 2012 till 2018 var David VD för Energy Solutions och från 2019 till 2021 deras arbetande styrelseordförande. Innan han började på Energy Solutions var David styrelseordförande och VD för Liberate Technologies, VD för Intertrust och VD för Goldman Sachs.

David har suttit i över tjugo offentliga och privata företagsstyrelser, inklusive Steinway Musical Instruments och Forbes. Han har också suttit i flera styrelser för ideella organisationer, bland annat Exploratorium, ett museum i San Francisco som ägnar sig åt vetenskaplig utbildning, och USTAR, Utah Science Technology and Research Initiative. David har varit föreläsare vid Stanford-universitetets Graduate School of Business, och från 2019 till 2021 var han ledande rådgivare till USA:s energiminister.

David är författare till fyra böcker: Fooled by the Winners, Outplayed, Confused by the Odds och Rightsizing Nations. David har skrivit mycket om politik och historia, bland annat om vikten av att utveckla ny teknik för att bekämpa klimatförändringarna. Han är gift och har tre barn och bor i Utah.

Hanko Kiessner

Hanko Kiessner, som är en innovatör i femte generationen och född i Tyskland, grundade Packsize tillsammans med sin fru Laura med en vision om att omdefiniera förpackningars potential. Hanko följde i sin fars fotspår genom att arbeta med den ledande tyska z-Fold-wellpappleverantören och senare experimentera med Right-Sized Packaging on Demand® i Herford i Tyskland. 

Idag är Hanko en förespråkare för hållbara metoder inom förpackningar och andra områden. Han brinner för att minska avfall, skydda miljön och göra Jorden till en bättre plats.

Förutom att vara grundare av Packsize var Hanko 2015 med och grundade Leaders for Clean Air – en ideell organisation som arbetar för att förbättra luftkvaliteten i Utah – och är ansvarig för Salt Lake Citys största tak med solpaneler och installation av laddare för elbilar, som är en av de största i delstaten.

Niklas Pettersson

Niklas Pettersson är medgrundare till det svenska företaget Emsize AB, som senare blev Packsize Technologies AB. Niklas har ägnat de senaste 25 åren åt att växa och utveckla Packsizes lösningsportfölj med många innovationer och patent relaterade till förpackningsmaskiner och -processer. Som vetenskaplig chef leder han för närvarande arbetet med att forska fram och utveckla nästa produktgeneration av Right-Sized Packaging on Demand®.

Niklas är utbildad i Sverige och Tyskland och har en civilingenjörsexamen i innovation och maskinkonstruktion. Han är för närvarande bosatt i Sverige, men har tillbringat tid i Utah för att stödja den växande verksamheten i USA.

Niklas har alltid varit engagerad i att använda teknik för att tillhandahålla optimala lösningar i industri- och förpackningsfrågor. Genom att arbeta på ett företag där hållbarhet är en prioritet får han också möjlighet att ägna sig åt sin andra passion i livet – den vackra naturen. Niklas tycker om att vistas utomhus tillsammans med familj och vänner.

Rowland T. Moriarty

Rowland Moriarty är för närvarande ordförande och VD för Cubex Corporation. Han är också ordförande emeritus för Charles River Associates International (CRAI/NASDAQ) och ordförande emeritus för Wright Express Corporation (WSX/NYSE). Han har tidigare varit styrelseledamot i Staples, Inc (SPLS/NASDAQ – grundande direktör), Virtusa Corporation (VRTU/NASDAQ), Trammell Crow Company (NYSE) och Capital American Inc (NYSE). Utöver sina styrelseuppdrag i börsnoterade bolag har han varit styrelseledamot i tolv privatägda bolag. För närvarande är han styrelseledamot i Packsize Corp. i Utah och Project Lift i Florida.

Från 1981 till 1992 var Rowland Moriarty professor i företagsekonomi vid Harvard Business School. Under sina elva år på fakulteten undervisade han i en mängd olika marknadsföringskurser i både Executive- och MBA-programmen.

Rowland Moriarty har författat eller varit medförfattare till över fyrtio publikationer om B2B-marknadsföring. Hans forskning kring frågan om att ”gå ut på marknaden” resulterade i två bästsäljande artiklar i Harvard Business Review: ”Managing Hybrid Marketing Systems” (Hantering av hybrida marknadsföringssystem) och ”Automation to Boost Sales and Marketing” (Automatisering för att öka försäljning och marknadsföring). Hans artiklar har publicerats i Journal of Marketing, Journal of Marketing Research, Sloan Management Review och Journal of Business Research. Han har författat eller varit medförfattare till tre böcker om marknadsföring mellan företag (business-to-business marketing).

Rowland Moriarty fick sin doktorsexamen i marknadsföring från Harvard University 1980. Innan han började på doktorandprogrammet hade han en mängd olika befattningar inom marknadsföring och försäljning på Xerox Corporation och IBM Corporation. Han har också en MBA i marknadsföring från Wharton School och en kandidatexamen i biologi från Rutgers University.

Sujeet Chand

Chairman

Sujeet Chand är en strategisk ledare, entreprenör och styrelseledamot med ett djupt perspektiv på industriell teknik, marknadstrender och teknisk innovation. Från 2005 till sin pensionering 2021 var han SVP och CTO på Rockwell Automation, världens största företag inom industriell automatisering och mjukvara. Hans ledarskap på Rockwell bidrog till att omvandla företaget till ett teknikföretag och driva tillväxt genom innovativa produktplattformar, ett ekosystem av partners i världsklass och bästa praxis inom teknik.

Han är styrelseledamot i tre börsnoterade företag – Flowserve (FLS), Proto Labs (PRLB) och Veeco (VECO). Hans outtröttliga fokus på att göra skillnad för kunderna genom att hjälpa dem att uppnå högre produktivitet och hållbarhet har resulterat i många utmärkelser, bland annat den prestigefyllda Eugene Merchant Medal (2019), top 100 Industrial IoT Influencers (2018) och 30 Visionaries of the World in Advanced Manufacturing (2016). Han har för närvarande 63 patent och har publicerat mer än 75 tekniska artiklar i forskningstidskrifter och konferenser.

Sujeet har en filosofie doktorsexamen i elektro- och datateknik och en magisterexamen i elektroteknik från University of Florida.

Förbättra din förpackningsprocess med Packsizes e-handelslösning

Kontakta oss idag för en personlig analys av din förpackningsprocess

Det här är lite text inuti ett div-block.