Motverka arbetskraftskrisen med automatisering

10 januari 2023

Som företagsägare vet du att det är svårare att få tag på arbetskraft Du känner pressen att fylla positioner för att säkerställa att ditt företag kan hantera en miljö med mycket konkurrens.

För att göra saken ännu mer komplicerad är det svårt att hitta duktiga arbetstagare med rätt kompetens till en överkomlig kostnad. En möjlig lösning är automatisering – att nyttja teknik för att ta över specifika uppgifter och minska beroendet av manuellt arbete.

Fortsätt läsa när vi diskuterar om hur automatisering av dina förpackningssystem kan hjälpa dig att motverka arbetskraftskrisen samtidigt som du ligger före dina konkurrenter och ökar effektiviteten på arbetsplatsen.

Vad är automatisering?

Automatisering innebär att man använder teknik för att automatisera processer som tidigare var beroende av manuellt arbete. I en fabriksmiljö kan automatisering till exempel innebära att man använder robotarmar eller maskiner som är programmerade att utföra specifika uppgifter snabbt och med precision utan mänsklig involvering. Inom förpackningsindustrin innebär automatisering att man använder automatiserade maskinsystem till förpackningar för att minska avfallet och öka effektiviteten.

Fördelar med automatisering

Automatisering gör det möjligt för företag att förbättra sin verksamhet genom att effektivisera processer och eliminera manuella uppgifter som paketering, frakt och andra lageruppgifter.

Ytterligare fördelarna innebär:

●    Minskade arbetskostnader

Automatisering är ett utmärkt sätt för företag att spara pengar på arbetskostnader. Det eliminerar behovet av dyra tillfälliga anställningar eller heltidsanställda som kräver kostsamma utbildningstimmar. Efter att automatiseringen har installerats och implementerats kommer den snabbt betala sig själv genom att minska driftskostnaderna utan att kompromissa med kvalitet eller effektivitet.

Genom att automatisera förpackningsprocesserna kan företagen spara pengar på tillfällig personal, till exempel under semestertider.

Automatisering säkerställer också att processerna är konsekventa och tillförlitliga, vilket frigör värdefulla resurser som kan omdirigeras till andra delar av verksamheten. Dessutom kan automatisering bidra till att göra kunderna nöjdare genom att ge snabbare och mer exakta resultat.

●    Ökad produktivitet

Att arbeta smartare och snabbare är en viktig del av produktiviteten men automatiserade system kan också hjälpa till att påskynda processen utan att ge avkall på precisionen. Automatisering minskar antalet fel, sparar tid och energi samt ökar övergripande effektivitet och kapacitet. Det gör det möjligt för företag att förbli konkurrenskraftiga i sin bransch.

Programvaran som används för automatisering håller dessutom reda på data, till exempel genom att identifiera mönster eller avvikelser. Företagen kan få värdefulla insikter från data som sedan kan användas för att fatta välinformerade beslut, vilket leder till ökad produktivitet.

●    Minskat avfall

Att fokusera på att minska avfallet bör ha högsta prioritet i dagens samhälle. Använda miljövänliga automatiserade förpackningssystem är ett bra sätt att minska mängden avfall som hamnar på våra soptippar. Du gör en medveten hållbarhetsinsats genom att använda anpassade wellpapplådor med automatiserade system som minskar vår miljöpåverkan.

I många fall är det också möjligt att spara kostnader eftersom maskiner kan arbeta snabbare och effektivare än människor och generellt kräver färre resurser. Att investera i praktiska automatiseringslösningar och hållbara förpackningar kan minska avfallet och skapa en grönare värld för alla.

Så här kan Packsize hjälpa dig

Packsize förser sina kunder med den mest effektiva förpackningsautomatiseringen som bevisligen kan hantera vardagens förpackningskrav och säsongsbetonade toppar, samtidigt som arbetskostnaderna minskar dramatiskt.

Våra helintegrerade förpackningsmaskiner X4 och X7 effektiviserar ditt arbetsflöde och din förpackningsprocess med integration av avancerad teknik som ger dig optimal effektivitet. Dessutom är de enkla att använda och kräver minimal utbildnings innan de sätts i produktion. Du behöver inte oroa dig för långa inlärningskurvor eller hög personalomsättning på grund av bristande erfarenhet eller otillräckliga utbildningsprogram.

Våra kunder sett möjligheten att minska antalet anställda för deras förpackningsbehov sedan de implementerade Packsizes automatiserade lösningar i sin leveranskedja. Dessutom anställer våra kunder färre semestervikarier och förkortar utbildningstiden samtidigt som de förbättrar den övergripande produktiviteten.

Automatisering av förpackningsprocesser har blivit ett viktigt verktyg för att uppnå kostnadsfördelar och öka effektiviteten. I takt med att arbetskraftskrisen förvärras måste företagen hitta sätt att minska arbetskostnaderna och samtidigt behålla sin konkurrenskraft. Automatisering hjälper till med detta genom att öka produktiviteten och minska avfallet på grund av error. På Packsize förstår vi att det är avgörande att hitta rätt lösning till rätt pris. Våra kunder kan vara säkra på att de får de bästa automatiseringslösningarna och den bästa hållbarheten när de samarbetar med oss. Med vår expertis och våra beprövade metoder kan du vara säker på att du kommer att se betydande resultat på nolltid!

Om ditt företag letar efter innovativa sätt att boosta produktionsprocesserna och samtidigt minska kostnaderna, kontakta Packsize idag!

Förbättra din förpackningsprocess med Packsizes e-handelslösning

Kontakta oss idag för en personlig analys av din förpackningsprocess