15 december 2023

I dagens snabba värld med e-handel och logistik kan man inte överskatta vikten av effektiva, precisa och skalbara förpackningsprocesser. Företag letar ständigt efter sätt att effektivisera sin verksamhet, minska kostnaderna och göra kunderna nöjdare. Förpackningsautomatisering är den självklara lösningen – men dina maskinsystem för förpackningar i rätt storlek kan inte bli mer effektiva än programvaruplattformen de är anslutna till. Under lång tid har de flesta programvaruplattformar som används för anpassning, rätt storlek och rapportering om förpackningsflödet varit osmidiga och haft begränsad kapacitet. Genom att gå över till molnbaserad programvara kan du ta ditt företag till nästa nivå och maximera effektiviteten.

En molnbaserad programvaruplattform för förpackningar ger oöverträffad flexibilitet och skalbarhet. Det gör att företagen kan komma åt och använda programvaran från vilket som helst av sina lager – eller var som helst med en internetanslutning för den delen. Den här flexibiliteten är särskilt värdefull för företag som har flera distributionscenter eller finns globalt, eftersom den möjliggör centraliserad styrning och realtidsövervakning av förpackningsflödet på olika platser. Och molnet ger gott om utrymme för tillväxt, så att du kan fortsätta att skala upp din verksamhet med hjälp av samma programvaruplattform.

Automatisering av förpackningar i anpassad storlek har en avgörande betydelse när det gäller att minska fraktkostnaderna och minimera miljöpåverkan. Molnbaserad programvara kan analysera orderdata i realtid och fastställa den lämpligaste förpackningsstorleken för varje artikel, optimera lådans mått och minska avfallet. Detta minskar inte bara fraktkostnaderna utan bidrar också till hållbarhetsarbetet genom att minska användningen av överflödigt förpackningsmaterial. Genom att använda en molnbaserad programvaruplattform för förpackningar kan företagen inte bara öka sitt resultat, utan också visa att de satsar på miljövänliga metoder.

Nästan allt vi gör på våra telefoner, datorer, TV-apparater etc. är på något sätt kopplat till molnet. Varför skulle inte vår förpackningsprogramvara också vara det? 

Läs mer om hur ditt företag kan komma igång med PackNet® Cloud, den första och enda molnbaserade lösningen i branschen. Chatta med en av våra förpackningsexperter idag!

Eric Ewing

Senior Manager, Software Engineering and Architecture

Eric is a Senior Manager of Software Engineering and Architecture at Packsize. He loves solving challenging problems with technology. Most of his experiences has involved improving processes and products. He believes in clean code and stable environments.

Förbättra din förpackningsprocess med Packsizes e-handelslösning

Kontakta oss idag för en personlig analys av din förpackningsprocess