Ett terränglopp för förpackning

Atomic förpackar långa, kubformade varor på en automatiserad förpackningslinje
Tar förpackningsprocessen till nästa nivå samtidigt som ergonomin och arbetsflödet för medarbetarna förbättras.
Ökat produktionsflöde – fler än 220 förpackade lådor per timme
Flytta manuella förpackningsarbete till andra delar av lagret
Uppspelningsknapp

Målet:  

Fördubbla Atomics produktivitet med skid- och tillbehörsprodukter på samma linje

Om Atomic

Atomic Austria GmbH grundades 1955 och är en del av Amer Sports Group. Företaget är en ledande tillverkare av vintersportartiklar och har sitt huvudkontor i Altenmarkt, Österrike. Produktportföljen sträcker sig från skidor till pjäxor och hjälmar samt sportkläder för utomhusbruk. För logistikteamet innebär denna kombination av produkter med relativt långa men också fyrkantiga förpackningar stora tekniska och organisatoriska utmaningar.

Ett terränglopp för förpackning

Fram till 2010 packade Atomic artiklar manuellt. I takt med att antalet olika produkter ökade blev det nödvändigt att titta på mer flexibla förpackningslösningar. Företaget har använt On Demand Packaging® sedan 2013. Två Packsize EM7-25-maskiner bidrog avsevärt till att minska mängden förpackningsmaterial och förstärka produktskyddet för de långa, tunga produkterna (skidor). Detta blev början på ett långvarigt samarbete mellan Packsize och Atomic.

Framtidens förpackningar

Efter förändringar i distributions- och leveransstrukturerna i kombination med ökningen av den totala volymen i nästan alla produktlinjer ökade Atomic sin leveransvolym från 500 000 till nästan 900 000 paket under 2019. Det innebar att den förväntade volymen översteg kapaciteten hos den befintliga lösningen avsevärt. Packsize och Atomic började samarbeta i ett gemensamt projekt för att optimera förpackningsprocesserna.

Den ökade ordervolymen plus kombinationen av skidor (långa förpackningar) och tillbehör (fyrkantiga förpackningar) skulle kräva en automatiserad, anpassad lösning för Atomic: en perfekt uppgift för PackLeap. ”Detta projekt föddes ur vårt långvariga partnerskap med Packsize. När vi analyserade våra nuvarande processer och utmaningar kom PackLeap-teamet in i bilden. Vi är glada över att få tillgång till både expertis för On Demand Packaging-lösningar och en specialist på specialmaskiner och automation genom Becker”, säger Atomics projektledaren Kristel Verreth.

Mål

Målet var att fördubbla Atomics produktivitet. Med den tidigare lösningen förpackade 10 heltidsanställda 125 paket per timme, medan den nya lösningen har kapacitet för 220 paket för timme som förpackas av 8 heltidsanställda. Den nya förpackningslösningen förbättrar förpackningens stabilitet och minskar samtidigt åtgången av förpackningsmaterial. Den innebär dessutom bättre ergonomi och processflöde för de anställda – med hantering av både skidor och tillbehör på samma linje.

Teamet gjorde ett enastående jobb – båda testerna blev godkända med en tillgänglighet på 97%. Vi är redo för nästa skidsäsong!
Gabriele Meilinger
,
Atomic D&T/Lagerchef
Atomic

Lösningen:

Packaging on Demand® – Innovativa, halvautomatiserade förpackningar i rätt storlek

Atomic slog samman två befintliga lager till ett större lager i Altenmarkt och utökade med en ny byggnad. Ett automatiserat förpackningssystem — helt skräddarsytt efter Atomics krav — integrerades i denna miljö.

Denna nya lösning består av en BZ2-skärmaskin för kartong från Becker samt två parallella förpackningslinjer som båda är utrustade med en förberednings- och positioneringsstation, en halvautomatisk kartongresningsmaskin och en förslutningsmaskin med etikettapplikator. Atomic var dessutom utrustade med två fristående Packsize M1-maskiner för att hantera ordervolymer vid toppar.

Atomic-skidor redo att packas via Packsizes skräddarsydda maskinlinje.