CEVA Logistics levererar sjukvårdsprodukter snabbare och mer hållbart

Ett integrerat processflöde skapades för tillverkning av lådor i rätt storlek med förpackningsautomatisering
Större kapacitet och produktivitet
Ökad hållbarhet med mindre miljöpåverkan
Ergonomiska processer, mindre tungt arbete
Uppspelningsknapp

Målet:  

Moderna intralogistiska processer ökar kapacitet, produktivitet och hållbarhet

Om CEVA Logistics

CEVA Logistics, ett ledande företag inom extern logistik, tillhandahåller lösningar för leveranskedjan till stora internationella företag. Med cirka 78 000 anställda och 1 000 anläggningar i många länder erbjuder CEVA Logistics ett brett utbud av kontraktslogistiktjänster. CEVA Logistics utvecklar skräddarsydda helhetslösningar för att möta de komplexa och snabbt föränderliga behoven i leveranskedjan, oavsett bransch.

Nu har vi en perfekt anpassad låda för varje beställning, vilket resulterar i minskade transportkostnader och ett mindre miljöavtryck.
Mark Romme
,
Projektledare
CEVA Logistics

Lösningen:

Ett integrerat Packaging Process Flow

CEVA Logistics samarbetade med ARCO och Packsize för att omforma deras arbetsintensiva process för att skapa och transportera lådor för att öka kapaciteten, ge produktiviteten ett lyft och minska deras miljöpåverkan.

Tidigare monterade CEVA lagerlådor manuellt i sin 100 000 kvadratmeter stora anläggning med fokus på hälso- och sjukvård. Dessa lådor förseglades för hand och flyttades manuellt från en station till en annan. Teamet arbetade tillsammans för att utforma en automatiserad förpackningsprocess med Packsizes lösningar för att producera en förpackning i perfekt storlek till varje beställning. Dessa lådor ställdes sedan upp och bottnarna förseglades. Detta gjorde det möjligt för CEVA:s anställda att plocka produkter direkt ner i rätt låda.

Lådorna transporterades sedan via ett transportband till nästa plats där de vägdes för att kontrollera att de var korrekta. Lådorna stängdes sedan automatiskt och de tillhörande fraktsedlarna sattes på. Slutligen skannades paketen och sorterades efter transportör så att de kunde skickas med korrekt leverans.

Tillsammans med Packsize skapade CEVA Logistics och ARCO en robust förpackningsprocess som resulterade i att deras produkter kunde levereras snabbare och mer hållbart än någonsin tidigare.