Den senaste trenden inom bakning och förpackning

Culpitt behövde en flexibel och miljövänlig förpackningslösning för att minska fraktkostnaderna, användningen av wellpapp och fyllnadsmaterial.
28% minskning av fraktkostnader
12% minskad användning av wellpapp och fyllnadsmaterial
Ökad hållbarhet och en miljövänlig leveranskedja
Uppspelningsknapp

Målet:  

Framtidssäkra företaget med tanke på det växande antalet försäljningskanaler med ett tydligt fokus på e-handel och distribution

Om Culpitt Ltd: tillbehör till tårtdekorering och sockerhantverk

Culpitt Ltd är Storbritanniens ledande flerkanalsleverantör, tillverkare och distributionsspecialist inom tårtdekorationsbranschen. Företaget grundades 1921 av familjen Culpitt och flyttade till sin nuvarande plats i Ashington (nordöstra England) 1947. Under årens lopp har företaget haft en prisbelönt tillväxt och är känt för sin expansion till flera kanaler och marknader i Storbritannien och utomlands. Culpitt Ltd är stolta över att tillhandahålla lösningar för leveranskedjan för sina kunder i en sådan omfattning att man nu erbjuder heltäckande logistik- och distributionslösningar för några av branschens ledande varumärken och detaljhandelsföretag på nätet.

Culpitt Building UK.

Projektets mål

  • Framtidssäkra verksamheten mot det växande antalet marknadskanaler och -vägar med tydligt fokus på e-handel och distribution
  • Ökad hållbarhet och miljövänlig leveranskedja för att möta kundernas behov
  • Minskade fraktkostnader
  • Minskad användning av wellpapp och fyllnadsmaterial
Vi gick samman med Packsize vid en extremt komplex tidpunkt när vår verksamhet övergick till e-handel. Deras partnerskapsstrategi innebar att vi kunde utforma en flexibel lösning för både här och nu och på lång sikt. Fördelarna gick långt utöver en förpackningslösning: bättre datainsikter, integrering av flera speditörer och kriterier för val av speditör baserat på förpackningens vikt och dimensioner. Nu använder vi till och med systemet för tillfälliga plockplatser – så flexibelt är det faktiskt. När det gäller förpackningar har vi också gjort betydande besparingar i fråga om frakt, paketering och arbetskraft, och vi kan ge våra kunder en mer hållbar och miljövänlig produkt.
Gary Quinn
,
Logistik- och kundteknikdirektör
Culpitt

Lösningen:

Integration av en datadriven förpackningsprocess

Lösningen för Culpitt Ltd består av ett heltäckande system som är datadrivet och möjliggör smarta förpackningsbeslut baserade på viktiga affärskriterier, den individuella produktmixen samt kanalen och vägen till marknaden. Därför används dimensionell data för att skapa rätt storlek på lådan för varje order, oavsett om den innehåller en eller flera varor. Programvaran tillhandahåller data som gör det möjligt att fatta beslut om val av speditör med hjälp av förpackningsspecifikationer för artiklar och tillhandahåller rapportering som gör det möjligt att fatta välgrundade beslut om användning av wellpapp och fraktkostnader. Lösningen möjliggör också smarta processbeslut som utskrift av etiketter genom användning av data och programvara.

Packsize EM7-lösningen för On Demand Packaging hos Culpitt, Storbritannien.

Resultat

Efter implementeringen såg Culpitt Ltd en minskning av speditöravgifterna på 28% och en besparing av wellpapp och förpackningar på 12%. Högre drifteffektivitet ökade också svarstiderna och minskade trycket på leverans samma dag. Tack vare box 1st-systemet har det blivit möjligt att plocka alla artiklar och packa dem i lagom stora lådor. Culpitt Ltd har nu möjlighet att integrera med ett större antal kundplattformar (för närvarande 12 och flera speditörsystem).

”Samarbetet med Culpitt Ltd har gjort det möjligt för Packsize att tillämpa en rad mjukvaru- och hårdvarulösningar som gör att Culpitts kunder kan få sina beställningar i förpackningar som är rätt anpassade med ett minimum av fyllnadsmaterial. Det positiva samarbetet mellan Culpitt och Packsize säkerställde att en optimal process integrerades på anläggningen i Ashington, vilket gjorde projektet givande för båda våra företag. Och inte minst för Culpitts kunder.” Kevin Beattie, försäljningschef för norra, västra och södra Europa, Packsize.