Effektivt, hållbart och ergonomiskt

En helt skräddarsydd process till solskyddsartiklar för fönster
Förbättrad ergonomi för packare
Eliminering av manuella steg mellan produktberedning och leveranslager
Mindre förpackningsmaterial, mindre lagring
Uppspelningsknapp

Utmaningen: 

FACIDO använde standardlådor som slösade med material, ökade antalet processteg och försämrade leveranskvaliteten

Om FACIDO

FACIDO GmbH utvecklades från gör-det-själv-systemleverantören suki.international och grundades den 1 januari 2010. De sysselsätter cirka 60 engagerade personer som säkerställer smidiga processer och nöjda kunder. FACIDO:s servicekontor ligger i Landscheid och logistikkontoret ligger i Dreis-Brück. Företaget strävar efter att stödja andra organisationer i logistik- och distributionsprocesser så att de kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet.

Projektets mål

Projektet initierades av Ralf Yilmaz, chef för drift och logistik hos suki-gruppen: ”Förut arbetade vi med standardlådor. Tyvärr är de inte optimala när det gäller materialförbrukning, arbetsmoment och leveranskvalitet. I vår jakt på optimering kontaktade vi teamet på Packsize and Becker. Tillsammans kunde vi utveckla en helt skräddarsydd förpackningsprocess som passar våra behov. Lösningen övertygade oss när det gäller effektivitet och ergonomi för våra medarbetare,” förklarar Yilmaz.

Packsizes inställning till hur man utformar en innovativ lösning och deras tekniska processkunnande övertygade oss. Vi vill gärna fördjupa vårt samarbete ytterligare i framtiden.
Ralf Yilmaz
,
Logistikchef
FACIDO

Lösningen:

En helt skräddarsydd process till solskyddsartiklar för fönster

Måtten på de beställda produkterna överförs från varuhanteringssystemet direkt till Packsize EM7-35. Denna tillverkar en skräddarsydd låda för varje enskild beställning. Samtidigt kommer de beställda varorna till packstationen. Ett vikbord med vakuum monterar sedan lådan. FACIDO:s medarbetare lägger varorna i lådan innan den automatiskt försluts med smältlim. Detta avskaffar de tidigare nödvändiga vägarna och driften mellan produktförsörjning och fraktlager. ”Tack vare den halvautomatiska förpackningslinjen har arbetsbelastningen för våra medarbetare inte bara minskat avsevärt, vi kan också använda deras kompetens mer effektivt,” säger Yilmaz.

Resultat

Tack vare det halvautomatiska förpackningssystemet kan FACIDO leverera varje enskild kundorder i skräddarsydda lådor. Detta minskar materialåtgången avsevärt. Totalt sparas 70% av fyllnadsmaterialet och 45% av de totala materialkostnaderna. Dessutom har förpackningsprocessen optimerats med avseende på effektivitet. FACIDO använder för närvarande den kompletta lösningen för artiklar inom solskyddsområdet, såsom persienner och rullgardiner. En annan linje packar mattor och sanitetstillbehör. Systemet används för att betjäna både detaljhandelskunder och slutkonsumenter som beställer från byggvaruhus eller direkt från tillverkaren. ”De innovativa lösningarna och Packsizes enastående teknik- och processkunnande har övertygat oss. Vi skulle vilja fördjupa vårt samarbete ytterligare i framtiden,” säger Ralf Yilmaz.

Facido – En anställd packar produkter vid Packsizes vikbord.
Facidos halvautomatiserade förpackningslinje – komplett lösning från Packsize.