Anpassade förpackningar för ultimat produktskydd hos Interroll Obrigheim

Effektivitet, hållbarhet och produktskydd genom modern förpackningsteknik.
58% minskad wellpapp- och materialförbrukning
Optimerade förpacknings- och transportprocesser
Färre transportskador med anpassade förpackningar
Uppspelningsknapp

Utmaningen: 

Överdimensionerade förpackningar och för mycket fyllnadsmaterial

Interroll Obrigheim: En global pionjär inom materialhanteringslösningar

Interroll-koncernen grundades 1959 och är en global pionjär inom materialhanteringslösningar. Företaget har ett omfattande produktsortiment med bland annat rullbanor, drivenheter och pallhantering och levererar till systemintegratörer och anläggningstillverkare runt om i världen. Interrolls lösningar används inom ett brett spektrum av branscher, från posttjänster och e-handel till flygplatser, livsmedel och drycker, mode och fordonssektorn. Bland användarna finns ledande varumärken som Amazon, Bosch, Coca-Cola, DHL, Nestlé, Procter & Gamble, Siemens, Walmart och Zalando.

På anläggningen i Mosbach (Tyskland) tillverkade Interroll en mängd olika moduler som ofta levererades i överdimensionerade förpackningar med för mycket fyllnadsmaterial. Detta ledde till en ökad risk för skador under transporten, särskilt för ömtåliga glasprodukter. Det, tillsammans med behovet av att minska materialavfallet, ledde till att Interroll sökte efter en bättre förpackningslösning. Målet var att utveckla en effektiv och enhetlig förpackningslösning som skulle öka produktskyddet, minska mängden avfall avsevärt, samt minimera antalet returer till följd av skador.

Tidigare förpackningsdesign hos Interroll Obrigheim
Interroll Obrigheim: Tidigare förpackningsdesign
Interroll Obrigheim: Nya anpassade förpackningar med Packsize
Interroll Obrigheim: Nya anpassade förpackningar med Packsize
Packsize har gett oss en gyllene medelväg: Effektiva förpackningar, mindre avfall och ett stort steg framåt för hållbarheten. Vårt samarbete har inte bara resulterat i en smidig process, utan också nöjdare kunder och mer hållbar frakt. En sann seger för alla inblandade!
Rudolf Shmidt
,
Projektledare för logistik
Interroll Obrigheim

Lösningen:

Anpassade förpackningar för optimalt produktskydd och förbättrad hållbarhet

Interroll Obrigheim bestämde sig för att samarbeta med Packsize för att integrera en anpassad förpackningslösning. Efter noggrann planering och processanpassning installerades en Packsize EM7-35 i augusti 2023. EM7-35 gör det möjligt att skräddarsy förpackningsproduktionen så att den passar perfekt till de produkter som skickas. Tillsammans med EM7 innehåller Interrolls Packsize-lösning även en automatisk limmaskin och en bandningsmaskin.

Packsizes automatiska limmaskin hos Interroll Obrigheim
Packsizes automatiska limmaskin

Packsizes EM7-35 lösning hos Interroll Obrigheim.
Packsizes EM7-35-lösning

Bytet till EM7 ledde till att wellpapp- och materialförbrukningen hos Interrol minskade med nästan 60% samtidigt som hela förpackningsprocessen optimerades. Behandlingstiderna kortades ner och själva förpackningen blev mer flexibel, visuellt tilltalande och funktionell. En av Interrolls viktigaste kunder berömde förpackningarnas synliga och tydliga förbättringar.

Slutsats och framtidsutsikter

Packsize-integrationen var en total framgång för Interoll Obrigheim och resulterade i en betydande optimering av förpacknings- och transportprocesserna. De positiva resultaten har fått Interroll att överväga att implementera Packsize-tekniken i sina andra lager.