Schrankwerk fokuserar på individuella förpackningslösningar

Den perfekta lådstorleken för varje produkt
Mindre wellpapp och färre standardlådor
Optimerad förpackningsprocess
Nöjda kunder genom snabbare leverans
Uppspelningsknapp

Problemet:  

Stora mängder förpackningsavfall

Att beställa möbler online är bekvämt, roligt och snabbt. Den bekvämligheten medför en stor nackdel: förpackningsavfall. Schreinerei Dickmänken insåg problemet och arbetade tillsammans med Packsize på en lösning för att minska förpackningsavfallet med upp till 40%.

Kunden konfigurerar först en möbel i vår 3D-konfigurator från Schrankwerk.de på nätet. Eftersom konfiguratorn är kopplad till vårt interna designprogram överförs data direkt när beställningen görs och de enskilda måtten på komponenterna kan senare överföras till förpackningsmaskinen. Skåpdelarna som ska levereras packas sedan så snabbt och effektivt som möjligt.
Walter Klocke
,
Kundtjänst
Schrankwerk

Lösningen:

Den perfekta lådstorleken för varje beställning

Fyllnadsmaterial, wellpapp och för mycket outnyttjat utrymme – paket som skickas som en del av detaljhandeln på nätet innehåller oftast för mycket luft. Anledningen till detta är lådor i standardstorlek som inte är anpassade till sitt innehåll. Detta leder till slöseri med emballage och onödigt fyllnadsmaterial. Det belastar logistikföretagen och leder till höga fraktkostnader.

Packsize erbjuder lösningar med maskiner som skapar lådor som passar varje beställning perfekt. För att packa varor med exakt passform matas produktens dimensioner in i förpackningsmaskinen manuellt, via skanner eller via ett befintligt lagersystem. Den kontinuerliga wellpappen förs sedan in i förpackningsmaskinen och skärs och viks enligt specifikationerna. Dickmänken vill arbeta så effektivt som möjligt för sina kunder och det inkluderar att göra leveranstiderna så korta som möjligt.

Förpackningsmaskinen är en viktig del av att göra produktionsprocessen så effektiv som möjligt. När de beställda varorna anländer till kundernas hem kan de se fram emot betydligt mindre förpackningsavfall. Exakt anpassade förpackningar har en annan fördel: de gör att möblerna är så säkert packade att de kommer fram till kunden utan skador.

Eftersom maskinen kan packa ett nästan obegränsat antal produktdimensioner är den ytterst lämplig för Dickmännens individuella möbler. ”I slutändan innebär en maskin som EM7-25™ också att vi inte behöver tänka lika mycket på att hantera lådor. Vi behöver bara lagerföra balarna med wellpapp,” säger Klocke.

”Samarbetet med Dickmänken och särskilt med Ludger Garming var mycket samarbetsinriktat ... Tillsammans lyckades vi optimera befintliga processflöden och utveckla lämpliga förpackningsdesigner för särskilt produktskydd, som uppfyller de höga kraven från möbelindustrin,” berättar Karsten Konrad, projektledare hos Packsize.