VEGA Grieshaber - Tillsammans går vi mot automatisering

Från fristående maskiner till halv- och helautomatiska förpackningslinjer. VEGA använder hållbara och anpassade förpackningar för att skapa tillväxt.
Snabbare paketering
Mindre manuellt arbete
Minskning av golvyta som krävs
Uppspelningsknapp

Målet:  

VEGA Grieshaber sätter stort värde på ergonomi - Partnerskap driver förpackningsautomatisering

Packsize och VEGA har arbetat tillsammans sedan 2012. Partnerskapet har utvecklats över tid och har gjort det möjligt för båda företagen att anpassa sig till ett ständigt skiftande affärslandskap. Det som började som ett försök att skapa förpackningar i rätt storlek för VEGA:s produkter har utvecklats till ett gemensamt arbete för att automatisera så många av VEGA:s processer som möjligt och skapa en ergonomisk och hållbar framtid.

VEGA Grieshaber - En pionjär inom innovativ mätteknik

VEGA Grieshaber KG medarbetare vid tillverkning av mätinstrument i Schiltach.

VEGA Grieshaber KG sysselsätter över 2 100 personer över hela världen och över 1 000 personer arbetar på huvudkontoret i Schiltach i Schwarzwald. I mer än 60 år har mätteknik omvandlats till verklighet: för kemiska och farmaceutiska anläggningar, livsmedels- och dryckestillverkning, dricksvattenförsörjning och avloppsreningsverk, gruvdrift, elproduktion, oljeplattformar, återvinning, sjöfart och rymdindustri.

”Genom att reagera självständigt och modigt på nya situationer förändrar vi framtiden. Vara öppen för nya sätt att tänka ger fler fördelar än alla standardrutiner, oavsett hur sofistikerade de är. I vårt arbete är alltid våra kunders krav i fokus.” Isabel Grieshaber – VD, Vega Grieshaber KG.

Ett projekt med fokus på hållbarhet, ergonomi och framtida tillväxt

VEGA fokuserar på enkelhet och på människor för att göra livet enklare och säkrare. VEGA och Packsize arbetar med ett ergonomiskt tillvägagångssätt för att gemensamt utforma specifika processflödeslösningar för att optimera:

  • Automatisering av förpackningar (ergonomisk avlastning och förenkling av transporthantering)
  • Förpackningsprocesser och kapacitet
  • Utrymme & tillväxt: Lösningen sparar mycket golvyta (utan minskning storlek skulle den nuvarande byggnaden ha varit för liten)
  • Skalbarhet till ytterligare produktionsanläggningar i andra länder
  • Främja innovation: Skräddarsydda lösningar för att hantera specifika affärsutmaningar

Vad innebär ett partnerskap med Packsize? 

Att samarbeta med Packsize innebär att gå samman med en ledare inom hållbara förpackningslösningar. Det innebär att ta sig an innovativ teknik och metoder för att skapa förpackningar i anpassade storlekar och det innebär att minska avfall och fraktkostnader. Packsizes miljövänliga material och datadrivna mjukvara bidrar till en grönare och effektivare leveranskedja. Detta partnerskap representerar att engagera sig i hållbarhet, kostnadsbesparingar och drifteffektivitet i dina förpackningsprocesser.

Packsize är mer än bara en leverantör. För VEGA Grieshaber innebär partnerskapet med Packsize att implementera lösningar i hela VEGA:s processfamilj. Partnerskap är nyckeln till framgång för automatisering av förpackningar.

VEGA Grieshaber och Packsize: Företagsvärderingar som förenar

VEGA utvecklar lösningar som inspirerar med innovativ teknik och tjänster. ”Genom vår känsla för enkelhet och vårt fokus på människor ser vi på framtiden med nyfikenhet. Med lokal förankring och global koppling ger vi tillsammans värden – både mätvärden och mänskliga värden – ett hem. VEGA är VÄRDENAS HEM. Vi skapar värden för att göra livet enklare och säkrare.” (Källa: VEGA:s webbplats)

En bild av Schwarzwald - VEGA Grieshaber KG har sitt säte i Schiltach.
Schwarzwald – hem till VEGA Grieshaber

Packsize lägger också stor vikt vid företagsvärderingar. Packsizes grundvärderingar är:

  • Nå framgång tillsammans genom samarbete med partners och kunder för att stärka varandra
  • Passionerade när det gäller innovation, som beskriver företagets strategiska och kreativa tillvägagångssätt för att tillhandahålla innovativa och ändamålsenliga lösningar
  • Driva hållbarhet genom att använda resurser på ett klokt sätt och sträva efter att bygga ett mer förnybart, hållbart samhälle och framtid

De gemensamma värderingarna skapade en stark grund för ett fantastiskt partnerskap mellan de två företagen under de senaste tio åren.

Packsize revolutionerar förpackningar. Med innovativa förpackningslinjer kan vi optimera plats och förbättra vår framtida genomströmning: Lösningen sparar avtryck och manuell arbetskraft.
Ann-Christin Dietmeier
,
Logistikchef
VEGA Grieshaber

Lösningen:

Framtidssäkrad och skalbar förpackningsautomatisering som framgångsfaktorer

Tre blir en: 3 automatiseringsprojekt står för 1 VEGA-lösning

Tre individuella förpackningslinjer för olika sensorer, från långa och tunga sensorer till färdigpaketerade sensorer till helt skräddarsydda beställningar, kan packas med VEGA:s kompletta förpackningslösning – för att passa vad VEGA:s värld behöver nu och i framtiden för ytterligare produktionsanläggningar. Tillsammans med Becker Sonder-Maschinenbau GmbH, en tillverkare av specialmaskiner, blev lösningen verklighet.

”Ett mycket enastående projekt för mig är projektet kring den yttre förpackningen för nivåsensorer. Här packas och försluts färdigförpackade produkter, helt automatiskt, i ett fraktpaket med hjälp av robotar. Vi tillverkar lådan med kontinuerlig wellpapp från Packsize. Det låter kanske enkelt, men det kräver automatisering på en mycket hög nivå. Det är en mycket komplex och innovativ maskinlösning” säger Tristan Stöppel – projektledare på Becker.

Lösning 1: LÅNGA VAROR – På väg mot ergonomisk paketering

Projektresultat och riktmärken

Lådans mått (mm): 

Min: L 1000 x B 170 x H 170
Max: L 6 300 x B 300 x H 300

Cykel: 2 lådor per minut, Box Last-process

Viktiga framgångar och mervärde

Halvautomatiserad ergonomisk process förbättrar produktiviteten och sänker driftskostnaderna avsevärt vid paketering av tunga och långa sensorer.

Förpackningsprocess

Produkterna placeras manuellt på produktbandet och registreras av kundens IT-system med hjälp av lämplig teknik (t.ex. streckkodsläsare). Så snart data har överförts till maskinens styrsystem transporterar transportbandet produkten mot vikbordet så att det frigörs plats för nästa produkt. Maskinens styrsystem hanterar data om produkterna på transportbandet och skickar dem vidare till EM7 :s styrsystem så att EM7-35 börjar tillverka lådan. Så länge transportbandet fylls på med varor kommer de fram till vikbordet där de distribueras till operatörerna för att läggas i förpackningen. Transportbandet kan justeras i höjd för att underlätta ergonomin vid hämtning av tunga och långa sensorer. ”Operatörssidan” på vikbordet är på höger sida för att operatören ska ska slippa onödigt springande fram och tillbaka vid hantering av små produkter.

Förpackningsbladen, som transporteras från EM7-35 via cross conveyor till vikbordet, monteras manuellt ihop till en förpackning som består av en låda och olika klämmor. Vikbordet underlättar den manuella processen med en vakuumsugkopp och en ränna för vikning. När det manuella arbetet på vikbordet är klart transporteras kartongen till limningsenheten genom ett tryck på fotpedalen och försluts där automatiskt med smältlim. När den förslutna kartongen åkt igenom överförs den till utmatningstransportören, där lockets flikar automatiskt trycks fast medan smältlimmet svalnar. Efter att svalningstiden har passerat vägs produkten automatiskt av den integrerade vågen och sedan sätts fraktetiketten på direkt av etikettmaskinen. Så snart lådan är klar skjuts den automatiskt ut på utmatningsbandets buffertbord, varifrån den kan transporteras vidare manuellt.

Otto Friedl, Senior Account Manager på Packsize tillägger: ”Den här hållbara förpackningslösningen visar hur ergonomiska, enkla och framtidsorienterade förpackningslösningar kan vara, även för tunga produkter. Jag är glad över att ha varit en del av VEGA-resan i över 10 år – ett fantastiskt partnerskap med inställningen att alltid ligga steget före. Människor är företagets största tillgång och ergonomisk paketering förbättrar medarbetarnas liv.”

Slutsats – Ligg steget före genom förpackningssamarbete

I en värld som fort förändras, där snabbhet och effektivitet är av största vikt, har automatisering av förpackningar blivit en nödvändighet. Det effektiviserar processer, minskar fel och ökar produktiviteten. Implementera automatiseringslösningar kan vara en komplex uppgift som kräver expertis och resurser som ligger utanför de flesta organisationers kapacitet. Det är här som partnerskap kommer in i bilden. Genom att samarbeta med leverantörer av automatiseringslösningar kan tillverkare och distributörer dra nytta av deras specialkunskaper, banbrytande teknik och branschinsikter.

”VEGA-projektet är ett utmärkt exempel på hur sådana partnerskap gör det möjligt för företag att optimera sina förpackningsprocesser, förbättra produktkvaliteten och uppfylla ständigt ökande kundförväntningar. Genom samarbete kan organisationer tillsammans skapa skräddarsydda automatiseringslösningar som tar itu med unika affärsutmaningar. Detta påskyndar inte bara den tekniska utvecklingen utan gör det också möjligt för företagen att ligga steget före” kommenterade Anna Hornig – Strategic Project & Development Manager på Packsize.

Packsize är fast beslutna att göra skillnad. Bli en del av det. Kontakta Oss för att lära dig hur vi kan växa tillsammans.

Mer att komma: Del 2 av Vegas kundberättelse följer snart

Alla processdetaljer, viktiga framgångar och mervärde för lösning 2 (för-paketering) och lösning 3 (ytterförpackning) följer i början av 2024. Håll utkik.