1 februari 2023

Packsize annonserar revolutionerande X5-lösning som levererar automatisk och hållbar förpackningslösning till e-handelföretag

X5-lösningen, världens första helautomatiska lådsystem för resta lådor, är snabbast i branschen på att producera resta, rätt anpassade lådor som är redo att packa

Idag tillkännagav Packsize®, marknadsledaren inom hållbar, rätt anpassad, On-Demand Packaging, lanseringen av sin nya X5®-lösning, världens första helautomatiska lådsystem för resta lådor och den mest avancerade, flexibla, effektiva och hållbara plattformen för e-handelsbranschen.

X5-lösningen är snabbast i branschen på att producera resta, rätt anpassade lådor redo att packas. Crutchfield, ledande e-handelsföretag för elektronik, var ett av de första företag att implementerade X5-systemet i sina lager. De vände sig till Packsize för att hitta ett sätt att effektivisera sitt förpackningsflöde och samtidigt minska sitt koldioxidavtryck.

”Innan vi började samarbeta med Packsize hade vi manuella packstationer”, säger Chris Groseclose, Chief Fulfillment Officer på Crutchfield. ”Jag hade fem till åtta packare som hanterade mellan 2 500 och 3 000 beställningar om dagen. Packsize X5 har varit en fantastisk plattform för oss. Den tillverkar lådan, förseglar botten och matar ut den på transportören. Den ger förbättrad livskvalitet för operatörerna och en effektivitetsvinst för oss, gör att vi når den volym vi behöver och är tillförlitlig. Vi är mycket imponerade.”

X5 förbättrar avsevärt e-handelsleverantörernas och tillverkarnas förmåga att möta kundernas efterfrågan, samtidigt som den hanterar brist på arbetskraft, tillhörande kostnader och avfallsproblem.

”Oförutsägbara marknadsutmaningar under de senaste två åren har tvingat återförsäljare och tillverkare att lösa komplexa utmaningar kring förpackningsteknik, brist på arbetskraft och kapacitetsproblem för att möta konsumenternas efterfrågan med hållbara lösningar uppåt och nedåt i leveranskedjan”, säger Rod Gallaway, VD för Packsize. ”Våra innovationer med X5-lösningen lättar dessa problem samtidigt som de ökar effektiviteten i stor skala och minskar e-handelns miljöpåverkan. Vi fortsätter att tänka nytt kring framtidens förpackningar och att skapa lösningar i samspelet mellan teknik, effektivitet och hållbarhet.”

Liksom alla Packsizes lösningar minskar X5 förpackningsavfall som orsakas av överdimensionerade lådor, reducerar fyllnadsmaterial som luftkuddar, minskar transportutsläppen och förbättrar slutkonsumentens helhetsupplevelse. Genom att anpassa storleken på lådorna kan företagen minimera sina kostnader och den miljöpåverkan som är förknippad med överflödig och onödig wellpapp och samtidigt förbättra paketlogistiken genom att få plats med 66% fler lådor i frakt- och leveransföretagens transporter.

X5-lösningen, som ingår i Packsizes X-serie, är höjden av djärv innovation och Packsizes egenutvecklade hård- och mjukvara som är bäst i sin klass.

  • Packsize är först med att utveckla detta revolutionerande tillvägagångssätt för tillverkning av lådor via sin automatiserade plattform Right-sized Packaging on Demand®, som sömlöst integreras med produktions- och optimeringsprogramvaran PackNet®.
  • X5-lösningen levererar upp till 600 resta, rätt anpassade lådor som är redo att packas, per timme samtidigt som den automatiskt och precist sätter på upp till två etiketter per låda, vilket ger en fördel för e-handelscentra med stora volymer när de integreras med annan programvara från Packsize.
  • Maskinsystemet X5 stöds av Packsizes expertteam för kundsupport och -service och har en genomsnittlig drifttid på 99%. Packsize samarbetar med varje kund för att säkerställa att de har rätt lösning, med maskinexperter på plats för att hålla verksamheten igång.

Om Packsize
Packsize transforms how businesses and their customers experience packaging – from packing to unboxing. Since introducing Right-sized Packaging on Demand in 2002, Packsize has become a recognized supply chain and sustainable packaging industry leader in North America, Europe, and the Asia-Pacific. As a partner and trusted advisor, Packsize unlocks the hidden potential in its customers’ supply chain and creates custom packaging process flows that consider every step – from the warehouse floor to the customer’s hands. Packsize is reimagining packaging and accelerating the path to a more sustainable future. Follow Packsize on LinkedIn.

###

Read Article