PackNet Cloud Cube Software

Reducera transportkostnaderna, förbättra förpackningseffektiviteten och optimera omkostnaderna med vår senaste molnbaserade programvara.
Mer information
26 % mindre kartongRätt storlek = mindre wellpapp
40 % mindre lådorMindre tomt utrymme = fler lådor per lastbil
Lägre transportkostnader Storleksoptimerade kartonger sparar pengar

Vad är kartongering?

Kartongering innebär att man analyserar storlek, form och vikt för varje artikel som ska skickas för att fastställa det optimala förpackningsalternativet. Det ger en korrekt dimensionerad ”kartong” (förpackning) för en produkt samt anger hur många och vilka produkter som ska packas i den. När kartongering kombineras med en automatiserad förpackningsmaskin från Packsize (till exempel X5) blir resultatet en låda i storlek som är perfekt anpassad för varje order som ska skickas.

Kartongering kan hjälpa till att sänka transportkostnaderna eftersom fraktvolymen och vikten på paketen, dvs. de faktorer som har störst påverkan på fraktkostnaderna, blir lägre. Genom att använda mindre förpackningsmaterial och minska tomrummet i förpackningarna reduceras avfallsmängden och miljöpåverkan. Kartongering kan dessutom öka produktiviteten och kundnöjdheten eftersom processen går snabbare och produkterna är skyddade under transport och därmed kommer fram utan skador.

Hur fungerar PackNet Cloud Cube?

PackNet Cloud Cube är en onlinelösning för kartongering som använder avancerade algoritmer för att analysera mått och vikt för varje artikel i en order. Därefter fastställs minsta möjliga låda för ordern. Lådan kan ha en standardstorlek eller anpassade mått som tas fram på beställning från en Packsize-maskin.

Reglerna i programvaran kan anpassas så att orders delas upp i leveranser enligt verksamhetens behov.

Vår programvara kan integreras med lager- (WMS) eller orderhanteringssystem (OMS) för gemensam hantering av lager och order. Den kan också användas med förpackningstekniken som redan finns på lagret.

Vilka är fördelarna med PackNet Cloud Cube?

Genom att nyttja vår mjukvara får du ta del av följande fördelar:

  • Lägre transportkostnader: Minskad fraktkostnad genom att optimera antalet kartonger, förpackningsmaterial och pallar som används för sändningen.
  • Minskad användning av wellpapp: Förbruka upp till 26 % mindre kartongmaterial genom att välja rätt storlek och typ av kartong för varje produkt.
  • Transportera mindre luft: Tomrummet i paketen kan minskas med upp till 40% då utrymmet nyttjas optimalt utan att produktskyddet försämras.
  • Ökad kundnöjdhet: Leverera orders snabbare, säkrare och med mindre avfall och få nöjdare kunder.
  • Ökad hållbarhet: Verksamheten får ett lägre koldioxidavtryck och miljöpåverkan minskar när färre lastbilar och flygplan krävs för transport.

Varför ska du använda PackNet Cloud Cube istället för andra förpackningslösningar?

För att uttrycka det enkelt har Packsize arbetat med hållbara transporter i mer än två decennier. Miljövänliga förpackningar är vår livsuppgift. En central del av den uppgiften är att få bort så mycket som möjligt av avfallet från förpackningsprocessen.

PackNet Cloud Cube är hjärnan i vår verksamhet och vi är glada att berätta om den för världen (oavsett om ni använder vår förpackningsteknik eller inte).

Hur köper jag PackNet Cloud Cube?

Vill du veta mer? Kontakta oss idag och boka en demo. Vi visar dig vad som är möjligt med vår avancerade kartongeringsprogramvara i PackNet Cloud-plattformen.