SKRÄDDARSYDDA LÅDOR

Anpassade fraktlådor

Med en skräddarsydd lösning från Packsize kan du tillverka dina egna papplådor.
Börja tillverka anpassade papplådor

Tillverka bara de lådor du behöver

Att snabbt och effektivt leverera beställningar har högsta prioritet på dagens växande e-handelsmarknad. Genom att använda ett kundanpassat förpackningssystem med en maskin som tillverkar wellpapplådor kan du hålla jämna steg med efterfrågan genom att anpassa storleken för varje order – vilket betyder att du inte behöver hantera ett lager med färdiga lådor.

En anpassad lådmaskin från Packsize tillverkar lådor i rätt storlek för varje beställning och ersätter föråldrade metoder med lagerhållning och hämtning av färdiga lådor. Ange bara produktens mått i Packsizes On Demand Packaging®-system så matas vår egenutvecklade z-Fold®-wellpapp in i maskinen och skär till en kartong i rätt storlek.

Med anpassade förpackningslösningar för ett brett spektrum av branscher behöver du inte längre ett företag för wellpappförpackningar. Med Right-sized Packaging on Demand® kan du skapa dina egna papplådor i anpassad storlek när de behövs och bli din egen lådtillverkare.

Reducera material och transportkostnader

E-handeln är fortfarande rekordhög och har orsakat en fraktkris som har drivit upp priserna på förpackningsmaterial och frakt mer än någonsin. Som ett resultat av denna ökade efterfrågan, liksom rekordpriser på trä, brist på fraktcontainrar och skyhöga fraktkostnader, har papplådor aldrig varit mer efterfrågade eller dyrare.

Mindre lådor betyder större besparingar. Genom att anpassa storleken på lådorna använder man mindre wellpapp än med färdiga lådor, vilket ger betydande besparingar på materialkostnader och avgifter för dimensionsvikt (DIM). Genom att avlägsna luften i lådan minskar man lådstorleken, ofta med så mycket som 40% eller mer. Detta innebär 60% mindre fyllnadsmaterial och en minskning av wellpapp med 26%.

Packsize har tillgång till ett stort utbud av z-Fold-wellpapp av högsta kvalitet över hela världen, vilket betyder att du undviker den ständigt ökande utmaningen med att köpa wellpapp från försenade lådtillverkare. En specialanpassad låda som produceras av ett On Demand Packaging-system från Packsize är dessutom tillverkad av 97% återvinningsbart material, vilket minskar koldioxidavtrycket från fraktbranschen och gör din förpackningsprocess mer miljövänlig.  

Wellpappmaterial och fraktpriser förväntas bli ännu högre, låt Packsize hjälpa dig att spara pengar och bli din egen tillverkare av skräddarsydda lådor med Right-sized Packaging on Demand.

26%

minskad användning av wellpapp

En grafik som visar hur mycket utrymme som går till spillo i traditionella förpackningar jämfört med lagom stora förpackningar från Packsize.

Kundanpassade produktförpackningar ger nöjdare kunder och färre reklamationer på grund av produktskador

En bild av en man som står på ett öppet fält under vintern.

En seger för alla

De flesta företag strävar efter att uppnå mer hållbara metoder. Som konsumenter dras vi också till smartare förpackningar med mindre avfall. Packsize är stolta över sina hållbara förpackningslösningar som både ger miljömässiga fördelar, nöjdare kunder och lägre kostnader – en låda i taget.

Miljön säger tack

När man använder mindre wellpapp och fyllnadsmaterial innebär det att man använder färre träd. Genom att skära ner på förpackningsstorlekarna kan du också få plats med fler försändelser på en lastbil, vilket minskar CO2-utsläppen .

Gör kunderna nöjdare

En On Demand-förpackningslösning förenklar ditt arbetsflöde och får din produkt snabbare till kunden. När du tar bort det extra utrymmet i dina paket minskar risken för fraktskador. Föråldrade lådtillverkare kan inte erbjuda de skräddarsydda lösningar eller miljöfördelar som Packsize levererar.

Spara pengar åt ditt företag

Packsize eliminerar behovet av ett stort lådlager, vilket frigör värdefullt lagerutrymme för att lagra produkter istället för lådor. Med en heltäckande diagnostik kan vi hitta den bästa möjliga lösningen för ditt förpackningsflöde.

Vanliga frågor

Vilka fördelar finns det med att använda anpassade lådor i rätt storlek?

Anpassade papplådor ger betydliga fördelar som kan hjälpa ditt företag att blomstra, bland annat:

  • Anpassade papplådor skyddar produkterna under leveransen.
  • De sparar pengar genom att minska kostnaderna för arbetskraft, förpackningar, frakt, lagring/lager och returer från kunder och ökar därmed effektiviteten.
  • De minskar avfallet och främjar hållbarhet.
  • Anpassade papplådor i rätt storlek kan öka ditt varumärkes status.
  • De ger nöjdare kunder, vilket kan leda till ökad försäljning.
Hur kan anpassade papplådor i rätt storlek skydda dina produkter under transporten?

Anpassade wellpapplådor är tillverkade av tätt packade lager av starkt och hållbart papper, vilket ger ett kraftfullt skydd mot transportrisker – de skyddar mot stötar, smuts och fukt. Dessutom förvarar anpassade lådor ditt innehåll säkert i en låda som är skräddarsydd för just deras storlek, vilket förhindrar oönskade rörelser som kan orsaka skador på innehållet. Detta håller allt säkert och på plats under resan från A till B.

Hur kan anpassade papplådor hjälpa ditt företag att minska kostnaderna för arbetskraft?

Med rätt storlek på lådorna tar det kortare tid för personalen att montera, märka och packa lådorna – detta eliminerar onödig arbetstid och därmed produktions- och arbetskostnader. Dessutom hjälper anpassade papplådor företag att spara stora summor under högsäsongen, då många företag tidigare anställde tillfällig personal för att hålla jämna steg med efterfrågan.

Hur kan anpassade papplådor hjälpa företag att minska kostnaderna för förpackningsmaterial?

Genom att tillverka lådor i exakt den storlek som behövs för en viss produkt kan mängden förpackningsmaterial minska avsevärt och i vissa fall avskaffas helt.

Inte bara det, en anpassad låda i rätt storlek passar precis och innesluter produkterna istället för att vara för stor eller för liten. Detta eliminerar inte bara onödiga kostnader genom att minska mängden fyllnadsmaterial (luftkuddar eller bubbelplast) som används, utan det minimerar också lagringsutrymme och fraktkostnader.

Hur kan anpassade papplådor minska dina fraktkostnader?

Förpackningar i rätt storlek optimerar frakt- och viktdimensionerna, vilket möjliggör effektivare transporter och lägre fraktkostnader.

På vilket sätt kan anpassade papplådor hjälpa företag att minska sitt avfall?

Om man mäter innehållet i en beställning exakt och designar en låda som passar dessa mått slösar man mindre utrymme och avskaffar behovet av extra material för att fylla ut hålrummen. Dessutom tar mindre lådor upp mindre lagringsutrymme och kräver färre lastbilar för att frakta dem, vilket minskar koldioxidutsläppen.

Kan anpassade papplådor hjälpa företag att förbättra sin varumärkesprofilering?

Ja. Anpassade papplådor är ett kraftfullt verktyg för företag som vill göra intryck på sina kunder genom att förbättra sitt varumärkes synlighet och upplevda värde.

Genom att anpassa lådornas storlek rätt kan företagen skapa en upplevelse som är skräddarsydd för kunden och samtidigt öka effektiviteten och kostnadsbesparingarna.

Anpassade lådor ger kunden en mer påtaglig mottagarupplevelse och gör det möjligt för företagare att anpassa varumärkeselement som logotyper och färger som återspeglar företagets identitet. En funktion som standardförpackningar helt enkelt inte kan tillhandahålla.

Hur kan anpassade papplådor hjälpa företag att uppnå nöjdare kunder?

Anpassade lådor är det perfekta sättet att säkerställa en säker transport av dina produkter och därmed minska antalet skadade försändelser och klagomål från missnöjda kunder. Dessutom är de ett utmärkt tillfälle att marknadsföra ditt varumärke och samtidigt förmedla ditt engagemang för en grönare planet.

Det bästa med skräddarsydda lådor är att de kräver mindre material och har mer korrekta produktionsmått, vilket gör dem kostnadseffektiva och miljövänliga.

I slutändan kan företag som använder anpassade lådor förvänta sig högre kundservicebetyg och större kundlojalitet, vilket gör anpassade lådor till en förnuftig investering för kortsiktiga och långsiktiga resultat.

Hur kan anpassade papplådor bidra till att förbättra hållbarheten?

Rätt storlek på dina wellpappfraktlådor är ett utmärkt sätt att främja hållbarhet och minska miljöpåverkan. Processen innebär att man bedömer och anpassar varje låda efter den storlek som krävs för alla produkter som ska paketeras. Det kan bidra till att minska mängden material som behövs i produktionen, bevara naturresurser och skapa en mer miljövänlig strategi.

Hur hittar jag rätt papplåda för mina behov?

Hos Packsize är lådan bara början. Vi revolutionerar företagens sätt att hantera förpackningar. Våra skräddarsydda förpackningslösningar är utformade för att minska avfallet, spara pengar och förbättra produktleveransen till kunderna – de förvandlar din förpackningsprocess och gör den grönare och effektivare än någonsin! Kontakta oss idag kring lösningar för anpassade papplådor i rätt storlek för ditt företag.

Bild av ett kök med högkvalitativa, specialanpassade skåp som producerats av Legacy Cabinets och förpackats med hjälp av Packsize lösningar.
Med Packsize är det mycket enklare, sparar tid och lagerhanteringen är mycket bättre nu.
Joe Grogan
Vice VP för inköp
,
Legacy Cabinets
Läs deras historia
Ett foto av lådor i rätt storlek på ett transportband hos CEVA Logistics före den slutliga paketeringen.
Nu har vi en perfekt anpassad låda för varje beställning, vilket resulterar i minskade transportkostnader och ett mindre miljöavtryck.
Mark Romme
Projektledare
,
CEVA Logistics
Läs deras historia
Ett foto av lådor i rätt storlek på ett transportband hos CEVA Logistics före den slutliga paketeringen.
Nu har vi en perfekt anpassad låda för varje beställning, vilket resulterar i minskade transportkostnader och ett mindre miljöavtryck.
Mark Romme
Projektledare
,
CEVA Logistics
Läs deras historia
Ett foto av lådor i rätt storlek på ett transportband hos CEVA Logistics före den slutliga paketeringen.
Nu har vi en perfekt anpassad låda för varje beställning, vilket resulterar i minskade transportkostnader och ett mindre miljöavtryck.
Mark Romme
Projektledare
,
CEVA Logistics
Läs deras historia
Ett foto av lådor i rätt storlek på ett transportband hos CEVA Logistics före den slutliga paketeringen.
Nu har vi en perfekt anpassad låda för varje beställning, vilket resulterar i minskade transportkostnader och ett mindre miljöavtryck.
Mark Romme
Projektledare
,
CEVA Logistics
Läs deras historia
Ett foto av lådor i rätt storlek på ett transportband hos CEVA Logistics före den slutliga paketeringen.
Nu har vi en perfekt anpassad låda för varje beställning, vilket resulterar i minskade transportkostnader och ett mindre miljöavtryck.
Mark Romme
Projektledare
,
CEVA Logistics
Läs deras historia
A photo of right-sized packages produced on a Packsize solution, travelling down a conveyor in a warehouse
Vi måste alla bidra till en hållbar framtid. Packsizes teknik gör det möjligt för organisationer att få en låda i rätt storlek varje gång, vilket bidrar till minskat koldioxidavtryck. Det är mycket effektivt och mångsidigt, vilket möjliggör konstant teknisk utveckling. Dessa aspekter hjälper verkligen varje organisation att ligga steget före och bygga en hållbar framtid.
Cristina Gonzalez
Chief Legal Officer och Sustainability Officer
,
Staples
Läs deras historia
Ett foto av lådor i rätt storlek på ett transportband hos CEVA Logistics före den slutliga paketeringen.
Nu har vi en perfekt anpassad låda för varje beställning, vilket resulterar i minskade transportkostnader och ett mindre miljöavtryck.
Mark Romme
Projektledare
,
CEVA Logistics
Läs deras historia

Förbättra dina förpackningar med självförtroende

Se hur ditt företag kan dra nytta av anpassade lådor i rätt storlek.