Automatisering av förstärkta förpackningar

Ta ett Packaging Process Flow till nästa nivå och samtidigt minska miljöpåverkan med Packsize X5®
Minskat koldioxidavtryck med rätt lådstorlek till varje order
Flytta manuella förpackningsarbete till andra delar av lagret
Ökat produktionsflöde – fler än 450 förpackade lådor per timme
Uppspelningsknapp

Utmaningen: 

Överdimensionerade lådor och ineffektiva förpackningsprocesser

Crutchfield har levererat teknik och ljudutrustning till sina kunders bilar, hem och båtar sedan 1974! När deras exponentiella tillväxt fortsatte blev det tydligt att deras eget lager saknade den teknik som krävdes för att klara efterfrågan.

”Innan vi började samarbeta med Packsize hade vi manuella packstationer med fem till åtta packare som hanterade mellan 2 500 och 3 000 beställningar per dag”, säger Chris Groseclose som är Chief Fulfillment Officer på Crutchfield. ”Vi hade nått vägens ände lite grann när det gällde att kunna få iväg beställningarna manuellt …” Under 2013 kontaktade de Packsize med två önskemål: minska sitt totala koldioxidavtryck och omfördela sin arbetsstyrka.

Det finns andra som försöker att göra det här, utan att lyckas. Vi har aldrig haft en dag då vi inte fått ut alla våra försändelser. [Packsize] har bokstavligen aldrig svikit oss ... vi ser fram emot många fler år med Packsize som en av våra viktigaste affärspartners.
Chris Groseclose
,
Chef för distribution
Crutchfield

Lösningen:

Packaging on Demand® – Innovativa, helautomatiserade förpackningar i rätt storlek

Efter att i flera år ha använt Packsize-lösningar med goda resultat beslutade Crutchfield att de skulle utöka till en mer automatiserad lösning för att uppnå sina mål för produktionsflödet. De valde X5: Packsizes senaste innovation och världens första helautomatiserade lådsystem för resta lådor. X5 var den optimala lösningen för Crutchfield som ville ta sin automatisering till nästa nivå och producera en redo-att-packa låda i rätt storlek för varje beställning.

”Resultaten har varit fantastiskt. Efter att vi installerade X5 har de kunnat hantera fler än 450 lådor per timme och de har flyttat både sitt arbetsflöde och sin personal till andra delar av lagret”, säger Andrea Crowe som är Enterprise Area Manager på Packsize. X5 har också den kapacitet som krävs för framtida tillväxt och klarar av att producera upp till 600 lådor per timme. Storleksanpassningen innebär också att Crutchfield använder mindre wellpapp och fyllnadsmaterial. Det gör att lådorna tar upp mindre plats på lastbilarna vilket i sin tur minskar det totala koldioxidavtrycket avsevärt.

”[X5] har varit en suverän plattform för oss. Den bygger lådan, förseglar botten och sänder sedan ut den på bandet”, säger Groseclose. ”Det innebär att en stor belastning försvinner för operatörerna. Det är en effektivitetsvinst för oss! En del av dealen är dessutom att vi har en tekniker på plats och det har varit så värdefullt. [X5] klarar volymerna, den är snabb och tillförlitlig. Vi är mycket imponerade.”