Att ge föråldrade förpackningsprocesser en känga

Utforma en unik förpackningslösning för att optimera utrymme, arbetskraft och kapacitet med automatisering.
Omfördelade majoriteten av packningsarbetet
Fördubblade kapaciteten
Minskade koldioxidavtrycket med bättre frakteffektivitet
Uppspelningsknapp

Målet:  

1 000 paket ut genom dörren varje timme

Som landets största återförsäljare av western- och arbetsprodukter kämpade Boot Barn för att hålla jämna steg med den höga efterfrågan på sina produkter, särskilt när arbetskrisen slog till. De visste att de behövde implementera ny teknik för att övervinna det. Det var då de vände sig till Industrial Procurement Services (INDPRO) för att få hjälp med att utforma ett bättre lagersystem.

Boot Barn behövde inte bara lagra 250 000 par stövlar i sitt 40 000 kvadratmeter stora lager, de behövde också plocka och fylla på dessa stövlar på ett enkelt sätt. INDPRO:s mål: packa 1 000 beställningar, märkta och ut genom dörren varje timme. ”För att nå den siffran behövde vi få in automatisering. Och för oss var Packsize det självklara valet”, säger Mark Juelich, VD för INDPRO.

Relationen mellan Packsize, INDPRO och Boot Barn hoppas jag kunna utveckla ytterligare. Vi vill fortsätta vårt partnerskap och se det växa och blomstra i takt med att vårt företag fortsätter att växa.
Joey Kinnevan
,
Distributionschef
Boot Barn

Lösningen:

En helt skräddarsydd Packaging on Demand®lösning

Packsize samarbetade med INDPRO och Boot Barn för att bygga en unik, helautomatiserad lösning med hjälp av tre Packsize-maskinsystem. IQ Fusion®, X4® och X7® som showens stjärna. X7 är en allt-i-ett-maskin som tar emot en beställning, får måtten, skapar en låda i rätt storlek, packar den runt ordern och sätter en fraktetikett på lådan. ”Det tyckte jag var det mest spännande med det här projektet. Att vi kunde köra 75% av produkten genom den maskinen är fantastiskt”, säger Juelich. X4 är det mest platseffektiva Packsize-maskinsystemet och var perfekt för hantering av komplexa multibeställningar i Boot Barn-lagret.

Slutligen är IQ Fusion den perfekta lösningen för extrabeställningar under högsäsongen, samtidigt som den är extremt kostnadseffektiv. Med Packsize och INDPRO som arbetade tillsammans för att utforma rätt lösning kunde Boot Barn minska sitt lagerarbete avsevärt, samtidigt som de fördubblade kapaciteten och ökade sitt resultat.

De kunde också minska sitt koldioxidavtryck genom att använda mindre wellpapp för att tillverka mindre lådor, vilket gjorde att fler lådor fick plats på varje lastbil och resulterade i färre lastbilar på vägarna. Med de nya lösningarna på plats får Boot Barns kunder nu sina paket snabbare, effektivare och i rätt storlek.